CTM #9 – Kvalitet softvera kroz vizuelnu analitiku

Sigurno vam se desilo da počnete razvoj jednostavne aplikacije za prikaz podataka i da vam padne na pament kako bi ona mogla da se usavrši i postane nešto više. Većina nas ne napravi ovaj dodatni korak i sve ostane samo na prostom prikazu podataka. A šta se desi kada neko odluči da “zagrize” i nastavi razvoj? Desi se da nastane proizvod.

Na našem novom meetup-u ćemo čuti jednu veoma zanimljivu priču na ovu temu. Čućemo kako se razvijao (i kako se i dalje razvija) softver QACube. Ova priča traje već 5 godina, pa će biti veoma zanimljivo čuti koji je put QACube tim prevalio i kako je sam softver evoluirao.

QACube je platforma za QA Software Test Management reporting i analitiku. Jedan od “killer feature-a” ovog softvera je bogata vizuelna analitika koju nudi. Upravo je ovaj vizuelni element bio presudan za sam razvoj.

Priču o QACubu će nam pričati Višnja Dimić. Ona će nam predstaviti osnovne metrike i pokazatelje kvaliteta softvera u procesu kreiranja. Prikazaće više različitih vrsta interaktivnih tabela, grafikona i dijagrama, sa različitim strategijama kalkulacija i agregiranja podataka. I na kraju će nam reći u kom smeru će se QACube razvijati u budućnosti, jer se dalji razvoj polako prebacuje na DevOps tržište.

Višnja Dimić i Ljiljana Matić

Pored Višnje, čućemo i Ljiljanu Matić, Software Technical Team Lead-a u  Frontendu iz kompanije QACube. Ona će nam ispričati kako je izgledao razoj ove platforme iz ugla FrontEnd developera koji je imao zadatak da iskodira sve vizuelne elemente QACube-a. Kako se Ljiljanin tim izborio sa ovim zadatkom i koliko su u tome bili uspešni saznaćete na meetup-u.

Dakle, ako želite da čujete korisne smernice za standardizaciju i najbolje prakse u ocenjivanju kvaliteta sofvera i unapređivanju procesa razvoja softvera; saznate kako da olakšate upravljanje projektom i timom koji radi na razvoju softvera; naučite da pojednostavite proces donošenja odluka o razvoju softvera; i ukopčate kada je vaš softver spreman za release obavezno dođite na novi CodeTailor meetup.

Pored Codetailor-a vaš domaćin će ovoga puta biti i ekipa iz QACube, pa ćete moći da ih upoznate i pitate sve što vas zanima o samom proizvodu i timu koji ga razvija.

Posle predavanja nastavljamo druženje uz pivo i kiflice.

Čekamo vas u Poslovnom inkubatoru Novi Sad u sredu, 10. aprila 2019. u 18h.

Za predavanje potrebno je registrovati se na događaj putem Meetup platforme na ovom linku.