CTM #3 – Open source i karijera developera

Zdravo drugari,

U utorak nam dolazi Dragan Eror, koji će nam pričati koliko je za karijeru važan doprinos projektima otvorenog koda i pozicioniranje u programerskoj zajednici.

Dragan je Drupal i Front-End developer iz Novog Sada. Pre nego što je započeo karijeru developera koristio je računar kao i svaki drugi prosečni korisnik. Jednog dana saznao je za Free Software i Linux operativni sistem, što ga je odmah oduševilo.

Korišćenjem Linuxa počela su i nova interesovanja, a jedno od nih bio je i web development. Nakon dosta utrošenog vremena na učenje i usavršavanje veština iz programiranja, saznao je za Drupal, još jedan projekat koji je objavljen pod GNU licencom.

Kroz rad sa Drupalom otvorila su mu se nova vrata i mogućnosti za napredovanje, pogotovo kroz doprinos zajednici. Ovakav doprinos su pojedine firme prepoznale i itekako zahtevale kao jedan od elemenata na razgovoru za posao.

Kako je rad u Drupal zajednici pomogao Draganu da dobije posao i koliko je to značilo za njegovu karijeru, dođite da čujete na našem meetup-u.

Posle Draganovog predavanja, razgovor ćemo nastaviti uz pivo i kiflice.

Predavanje je besplatno, ali je prijavljivanje obavezno na linku: https://www.meetup.com/CodeTailor/events/237675626/